Ca urmare a accesului tot mai greoi intre diverse destinatii, a timpului tot mai limitat si a lipsei tot mai acute de specialisti in domeniul medical, Flyinsono vine sa sustina personalul medical si sanatatea populatiei, fiind prima platforma virtuala, care ofera medicilor acces live la investigatii ultrasonografice, posibilitati de analiza/masurare pe investigatii efectuate pe pacienti, cursuri online, si chiar acces la o diagnosticare automatizata pe diverse tipuri de investigatii, printr-un algoritm care extrage si coreleaza diagnosticele dintr-o baza de date foarte mare, pentru a oferi o probabilitate cat mai mare a diagnosticelor sugerate. Aceste functionalitati se pot accesa online, atat in timp real (Live), cat si din datele stocate intr-un server de tip Cloud, printr-o simpla conexiune la internet, de pe orice dispozitiv: PC, telefon inteligent, tableta, etc.

Aplicatii si functionalitati Flyinsono:
Live Us
Prin intermediul acestei aplicatii, utilizatorii se pot consulta cu alti medici specialisti din alte zone, care pot vedea investigatia in timp ce aceasta se produce si pot interveni cu instructiuni de manualitate a ecografului, pareri, diagnostice, etc., pentru a obtine cea mai buna imagine si a scurta timpul decizional, mai ales in cazurile complexe si urgente.
Remote Us
Investigatiile ecografice se pot salva intr-un fisier de tip Cloud, putand fi accesate oricand si de oriunde de catre utilizatorii autorizati de specialistul care a initiat sesiunea, astfel incat acestia sa poata instrumenta investigatiile (masuratori, interpretari, etc.) si sa vina cu un buletin de diagnostic propriu, pe care il pot atasa in folderul pacientului investigat. Aplicatia are potentialul de a transmite datele direct pe sistemul de informatii al spitalului. Sistemul nu stocheaza informatiile pe dispozitivele utilizate, garantand securitatea maxima a datelor stocate in Cloud.
Online Training
Aceasta aplicatie faciliteaza accesul la cursuri online oferite de profesori doctori de specialitate in domeniul ultrasonografiei, imbinand predarea teoretica cu aplicatiile practice pe echipamentele medicale. Cursantii, fie medici care doresc sa acumuleze competente in ecografie, fie tineri rezidenti care doresc sa se specializeze, pot vizualiza cursurile live, inclusiv fereastra cu ecograful, urmarind cum se preiau si se analizeaza/masoara diversele sectiuni de interes, precum si interpretarile specialistilor si pot interactiona cu profesorul prin chat. De asemenea, cursurile vor putea fi vizualizate si ulterior sesiunii live, acestea fiind stocate in Cloud, in cazurile in care prezenta nu a putut fi posibila.

 

Read More

Elastografia este o metoda imagistica total neinvaziva ce poate detecta anumite leziuni de tip tumoral, bazandu-se pe elasticitatea sau rigiditatea tesuturilor la presiunea cu transductorul, comparativ cu tesutul normal din vecinatate.

Pentru imaginea obtinuta a densitatii, diferite culori vor indica nivelurile densitatii. Nuantele de tenta albastrie corespund tesutului dur, iar cele de tenta rosiatica corespund tesutului moale. Rigiditatea tesutului si raportul densitatii poate fi masurat pentru diagnoza tesutului patologic.

Principiul general de realizare al elastografiei poate fi sumarizat astfel:

  1. Se stimuleaza tesutul folosind o sursa mecanica cvasi-statica, armonica sau tranzitorie (unda ultrasonica).
  2. Se masoara raspunsul mecanic rezultat urmarind deplasarea tesutului, densitatea sau amplitudinea si faza vibratiei.
  3. Pe baza propietatilor biomecanice a tesutului investigat se aplica un model mecanic simplificat sau continuu raspunsului mecanic masurat.

Acesta modalitate de investigatie poate ilustra caracterul neliniar al tesuturilor moi si isi are utilitatea in diferentierea tumorilor benigne de cele maligne. Tesutul moale prezinta cateva proprietati biomecanice, printre care vascozitatea si nelinearitatea acestuia. Acestea reprezinta principalele arii de investigatii in diagnoza ce foloseste elastografia.Tesutul sanatos, normal si tumorile benigne au o elasticitate ridicata si sunt suficient de moi pentru a se deforma usor. Contrar, tumorile maligne au o elasticitate redusa, duritatea lor ridicata nepermitand deformarea lor sub actiunea factorilor externi.

Read More

VAid (Vinno Artificial Intelligence Detection) – detecția automată a leziunilor sânului

Sonda specială pentru sân, părți moi și vascular, U5-15L, construită pe o matrice de 256 de elementi, face parte din sondele ecografice premium, existente pe piață în acest moment. Împreună cu modulul software VAid, detecția si analiza leziunilor mamare se realizeaza automat, cu încadrarea în scorul BI-RADS, prin simpla scanare a sânului.

 

Detectează și asistă automat prin atribuirea unei categorii probabile de scor BI-RADS, pe baza caracteristicile imaginii capturate.

VAid – detecție automată a leziunilor sânului bazată pe inteligența artificială – software inovativ dezvoltat pe #ecografeleVinno:

  • detecție a leziunilor sanului la scanările în timp real sau pe imagini statice;
  • afișare scor BI-RADS și analiză completă a leziunilor sânului (identificare, măsurare, descriere aspect, formă, direcție de creștere etc.);
  • posibilitate de selectare a tipurilor de analize afișate de către sistem.

Acest software poate fi activat pe o gama larga de ecografe VINNO, folosind diversi transductori lineari.

VAim OB (Vinno Artificial Intelligence Measurement) – măsurători AI in obstetrică

Acest modul software ce folosește inteligența artificială efectuează biometria fetală și realizează analiza creșterii fătului.
La doar o singură atingere de buton se măsoară și afișează biometria [BPD, OFD, HC, AC, FL].
Astfel fluxul de lucru este optimizat, iar rezultatele obținute sunt foarte precise, datorita algoritmului de lucru dezvoltat pe baza inteligentei artificiale.

 

 

 

 

 

 

 

VAim Follicle (Vinno Artificial Intelligence Measurement) – măsurarea foliculilor

Acest modul software reprezintă un instrument avansat de numărare a foliculilor antrali ovarieni.

La o singură atingere identifică automat toți foliculii din cadrul imaginii cu diferite culori, calculează numărul acestora și afișează diametrele lor.

Read More

Noua generație a platformelor ecografice VINNO , denumită Lucid, integrează tehnologii sofisticate de procesare a imaginilor, iar ecografele permit vizualizare extraordinară a imaginilor,  care oferă o penetrare foarte ridicată și vizualizarea excelentă a structurilor.

Platforma Lucid

• Performanță îmbunătățită în modul Color-Doppler

• Procesare rafinată a chenarului de culoare și netezime îmbunătățită

• Sensibilitate îmbunătățită a culorii

Fasciculul este procesat de patru ori mai rapid, iar sistemul de transmisie de mare viteză a crescut de opt ori pentru a obține cea mai bună performanță posibilă a sistemului. Rezultă o îmbunătățire prin eliminarea zgomotelor datorită tehnologiei adaptive de suprimare a zgomotului, cu un raport semnal-zgomot al imaginii de trei ori mai mare. De asemenea, îmbunătățește de 1,5 ori rezoluția laterală.

Tehnologia Lucid Doppler îmbunătățește performanța de detectare a fluxului sanguin.

Puncte cheie:

• Cu transmisia de informație de nouă generație a lui Lucid, precizia examinaării este mărită de 4 ori.

• Platforma Lucid crește de până la 10x rata de transfer a sunetului, cu pierderi reduse de energie.

• Structură nouă de disipare a căldurii pentru o toleranță mai bună la temperatura mediului ambiant.

• Sistemul modular de alimentare cu energie Lucid îmbunătățește raportul semnal-zgomot al sistemului.

• Sondele monocristal cu undă pură sunt realizate pentru o performanță mai bună

• Lățime de bandă mai mare

• Îmbunătățirea penetrării, sensibilității și rezoluției

• În general, performanța tuturor traductoarelor a fost îmbunătățită prin tehnologia platformei Lucid

Read More

CBI sau Contrast Bubble Imaging este tehnologia de scanare cu agenti de contrast.

Tehnologia CEUS (Contrast-enhanced ultrasound) reprezinta marirea contrastului imaginii achizitionate prin ultrasunete. Prin aceasta creste siguranta investigatiei si este redusa nevoia de a se folosi metode de diagnostic mai riscante si mai costisitoare.

CEUS foloseste agenti de contrast biocompatibili care imbunatatesc calitatea si exactitatea scanarii ultrasonice. Astfel medicii au un instrument precis in stabilirea diagnosticului si in monitorizarea evolutiei recuperarii.

Agentii de contrast ultrasonici sunt alcatuiti din microsfere cu gaz aflate in suspensie lichida. Cand sunt injectati in vena pacientului la momentul unei investigatii prin ultrasunete, agentii de contrast curg usor prin sistemul circulator, simuland curgerea celulelor rosii producand o reflectivitate ultrasonica mare.Acesti agenti de contrast nu contin pigmenti, astfel imagistica prin CEUS nu expune pacientii la radiatii ionizante.

Metoda de investigatie este omologata in peste 70 de tari pentru utilizarea in diagnosticul unei game largi de anomalii a inimii, ficatului, sistemului gastrointestinal, rinichilor si a altor organe. La momentul actual, teste clinice in derulare si cereri de punere in aprobare sunt in curs de a mari varietatea de utilizari omologate a agentilor de contrast ultrasonici.

Read More

Cel mai important modul al unui ecograf este formatorul de fascicul. Acesta comanda functionarea sondelor si receptioneaza informatia ecou de la acestea. Datorita limitarilor hardware, formatoarele de fascicul traditionale nu pot sa prelucreze si sa transmita mai departe intreaga informatie utila.
Platforma unica Vinno RF, cu o putere de procesare sporita, este capabila sa depaseasca aceste neajunsuri si sa furnizeze imagini mai clare, cu o rezolutie mai buna.
Vinno RF nu mai are nevoie de pre-procesarile hardware sau de demodularea intermediara, permitand ca intregul semnal de radio-frecventa (RF) sa fie procesat. Aceasta inseamna o cantitate de informatie de 40 de ori mai mare decat in cazul ecografelor traditionale, cu avantajul obtinerii unor date mai precise care duc la obtinerea unor imagini de calitate superioara ca si rezolutie si contrast.
Aceasta platforma permite sustinerea unor traductori de frecventa ultra inalta de pana la 25 MHz.

 

Read More